Scherven slijpen

‘Scherven slijpen’ (2021) is het derde en laatste deel van een trilogie, die gebaseerd is op een serie van weblogs op mijn website www.vinndt.nl.

 

Ging het in ‘Crisis of kruispunt’ vooral om datering van het tijdsbeeld en in ‘Open deuren’ om een oproep aan leiders in de publieke sector om zich minder op het management en meer op leiderschap te richten om grote maatschappelijke vraagstukken aan te pakken, in dit boek wordt leiders opgeroepen vanuit een gevoelde urgentie te handelen.

 

De scherven die door hen (maar ook door ons eigen toedoen) zijn ontstaan zullen we weer op moeten rapen en proberen daar een nieuw geheel van te maken. Herstel van de oude vaas zit er niet meer in, maar misschien ontstaat er iets nieuws wat we vooraf niet hadden kunnen bevroeden.

 

Om met overtuiging in actie te komen is een inspirerend toekomstbeeld, doorleefd en begrepen, behulpzaam. We zullen ons denken moeten trainen om het momentum te pakken en vol te houden. Kunst kan ons helpen die toekomst te verbeelden, zodat ons dagelijkse handelen zin en betekenis krijgt.

 

pdf icoon

Terug...
 12 / 13 
^ Naar boven